Napoje i drinki,  Posiłki,  Wegańska

Sok z czerwonej kapusty i jabłek

Sok z czerwonej kapusty i jabłek posiada wspaniałe właściwości. Przede wszystkim liście czerwonej kapusty mają w sobie sporą dawkę witaminy K1, natomiast jabłka zawierają w sobie witaminę K2. Obie te witaminy rozpuszcza się w tłuszczach, dlatego za nim wleje sobie do szklanki soku dolewam jeszcze odrobinkę oleju konopnego albo innego zdrowego oleju jaki mam pod ręka. Do zrobienia soku potrzebujesz wyciskarki wolnoobrotowej oraz składników wypisanych poniżej. 

Składniki na 8-10 porcji: 

  • 1 Średnią główkę czerwonej kapusty
  • 4-5 Jabłek 

Sposób przygotowania:  

  1. Kapustę i jabłka myjesz obierasz i kroisz na kawałki, które przyjmie wyciskarka.  Z kapusty wycinasz głąb.
  2. Następnie przelewasz do butelek i przechowujesz w lodówce. 

Codziennie pij szklaneczkę z małym dodatkiem oleju. Taka kuracja zapewni Tobie dawkę witamin: K1 i K2 które posiada w sobie sok, odpowiedzialne są za krzepnięcie krwi oraz tworzenie tkanki kostnej. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

pl_PL