Dodatki,  Posiłki,  Śniadania,  Wegetariańska

Świąteczna pasta jajeczna

Składniki na 6 porcji:

  • 6 ugotowanych na twardo jaj
  • szczypiorek lub zielona cebulka
  • 3 łyżeczki chrzanu
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka posiekanej rzeżuchy
  • 150 gramów jogurtu naturalnego
  • roszponka (opcjonalnie)
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  1. Jajka obieramy i rozdrabniamy widelcem lub malakserem.
  2. Szczypiorek siekamy, a rzeżuchę siekamy.
  3. Do miski wrzucamy jajka, szczypiorek, chrzan, rzeżuchę, majonez i jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy.
  4. Solimy i pieprzymy do smaku.
  5. Dekorujemy z góry umytą roszponką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

pl_PL
en_GB pl_PL